LUCHTVRACHT

De snelste manier van transport

Niet alleen passagiers zijn bevoorrecht om met het vliegtuig de wereld over te gaan. Ook onze goederen worden veelvuldig vervoert met het vliegtuig. De snelheid en bereikbaarheid zijn belangrijke factoren om hiervoor te kiezen. Vliegtuigen komen vol aan met import zendingen en gaan vol weg met export zendingen.
Met kantoren bij luchthavens over de hele wereld maakt Expeditors gebruik van het internationale luchtvracht netwerk. We verzamelen de verschillende zendingen van onze klanten in onze warehouses rondom de luchthavens. Zowel import- als export zendingen kunnen wij op deze manier snel afhandelen.

Export

Elke zending business class

Export zendingen zijn zendingen die naar een ander land worden verzonden. Het export team schakelt enerzijds met de klant (de eigenaar van de zending) en anderzijds met de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Air Export Customer Service & Air Export Gateway

Onze Air Export Customer Service Agents onderhouden het contact met klanten waarbij alle instructies van de klant worden opgevolgd en toegepast. Vervolgens geven zij de opdracht aan de Air Export Gateway Agents om de zendingen in te boeken. De Air Export Gateway afdeling is verantwoordelijk voor de inkoop en de planning op de daarvoor bestemde vluchten. Zij reserveren ruimtes bij de luchtvaartmaatschappijen en zij zorgen voor een tijdige afhandeling en aanlevering van de vracht.

Import

Iets wat geëxporteerd wordt zal elders geïmporteerd moeten worden. Onze Import Agents zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van alle import zendingen. Zo moet alles goed afgestemd worden met de klant, verzorgen ze juiste documentatie en schakelen ze constant met de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Air Import Customer Service & Air Import Gateway

Ook op deze afdeling wordt een onderscheid gemaakt tussen de klant (de ontvanger van de zending) en anderzijds de verschillende luchtvaartmaatschappijen. De Air Import Customer Service Agents coördineren de zendingen in overleg met de klant. De Air Import Gateway afdeling verzorgt de gehele afhandeling met de luchthaven.